El projecte Avança+. Tasta Oficis s’adreça a joves d’entre 16 i 18 anys amb la finalitat d’apropar-los a diferents oficis, donant la possibilitat de detectar aquell que més els hi agrada o s’adapta millor a les seves capacitats.

El perfil del beneficiaris del projecte són joves entre 16 i 18 anys, que han sortit del circuit escolar o estan a punt de fer-ho, sense acabar l’Educació Secundaria Obligatòria.

Davant aquesta situació necessiten un recurs formatiu que els capaciti laboralment o que els impulsi a orientar la seva formació cap a un altre àmbit.

Treballem amb grups reduïts, d'un màxim de 10, per assegurar un bon aprenentatge i procés individualitzat.

Cada ofici es desenvolupa durant un trimestre i un mateix jove podrà participar en un màxim de tres i un mínim de dos oficis.

L’ofici consisteix en:

Part teòrica: Els joves aprenen amb profunditat els aspectes més bàsics i importants del ofici a treballar.

Alhora, treballem temes de la vida quotidiana que els hi ajudaran a incorporar-se al món laboral.

Part pràctica: Els i les joves s’incorporaran a fer pràctiques específiques de l’ofici amb un seguiment individualitzat del seu tutor que farà el seguiment diari.

El projecte consta de 5 oficis:

  • Jardineria:  Els i les joves aprendran tècniques de jardineria i d’agricultura així com conceptes relacionats amb el medi ambient. Realitzaran les pràctiques treballant en la construcció d’un jardí al pati de l’Esplai La Florida.
  •  Pintor. Els i les joves aprendran tècniques de pintura i també tècniques de seguretat a l’hora de pintar façanes i sostres com parets internes. Realitzaran les pràctiques treballant en diferents espais públics que demanarem a l’Ajuntament i també en entitats de la ciutat que puguin cedir els seus espais.
  •  Comunicació audiovisual. Els i les joves aprendran tècniques vinculades amb les tecnologies de la informació i la comunicació i podran formar-se en la creació, producció, escriptura i realització de productes audiovisuals. Realitzaran les pràctiques treballant en ràdios i televisions locals.
  •  Monitor de lleure. Els i les joves aprendran a ser ajudants de monitors i monitores de lleure, tècniques i metodologies concretes per treballar amb els infants. Realitzaran les pràctiques com a ajudants en les activitats de l’Esplai La Florida
  • Sector de l' Alimentació. Els i les joves aprendran temes sobre aquest sector i els oficis que hi ha vinculats. Realitzaran les pràctiques en supermercats