Ens presentem!

L’Associació JAPI (Associació per la Joventut, Adolescència i Projectes per la Inclusió Social) és una entitat  sense ànim de lucre amb seu al barri de La Florida, a la zona nord de l’Hospitalet de Llobregat, que neix l’any 2010 per a donar resposta a les necessitats formatives de joves en situació de desconnexió i abandonament escolar, especialment d’aquells/es que es troben en situació de vulnerabilitat. Quan parlem de situació de vulnerabilitat, ens referim, principalment, a factors econòmics, laborals, d’habitatge, de salut, de xarxa i relacions socials, de dinàmica familiar, de relació amb la justícia, dol migratori, xoc cultural, entre altres.

A la zona de nord de la ciutat (on s’adreça principalment el projecte) trobem alts nivells de situacions de vulnerabilitat entre la població; moltes famílies, amb fills/es joves, han arribat a la ciutat provinents d’altres països amb un fort desemparament i desconeixement dels serveis, recursos, funcionament de la societat civil i llengua que estimula molt més els eixos de vulnerabilitat generant una interseccionalitat de desigualtats molt forta per poder pal·liar aquestes situacions de risc d’exclusió social.

Des de Japi entenem la lluita envers les desigualtats socials basada en la igualtat d’oportunitats afavorint la promoció del desenvolupament de les capacitats comprensives, socials, relacionals i emocionals del jovent, amb la intenció de promoure la seva autonomia, independència i implicació comunitària. Per tot això, treballem amb i per als i les joves, entenent l’educació com a un dret fonamental bàsic i una eina de transformació social que ha de ser accessible per a tothom, concretament, aquelles joves i aquells joves que han quedat fora del circuit acadèmic, més enllà de les seves situacions personals.

En els últims anys l’entitat ha anat creixent i ampliant les seves activitats així com el col·lectiu als que s’adreça. Actualment impulsem accions formatives i d’orientació i seguiment socioeducatiu per a joves entre 14 i 29 anys així com activitats de formació per a persones adultes.

Tot i que el nostre principal territori d’actuació és l’Hospitalet de Llobregat, també tenim presència a altres poblacions del territori català.

Col·laboren amb nosaltres:

Direcció

C/ Pedraforca 29, L’Hospitalet de Llobregat

TELÈFON

935 51 49 73

CORREU

Per a informació sobre l’entitat: entitat@japi.cat

Per a informació sobre els projectes i serveis: coordinacio@japi.cat

Les nostres xarxes