Avui, 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, des de JAPI manifestem:
La violència de gènere no respon a cap fet o tret biològic que dictamini que els homes són per naturalesa més agressius, violents i sexualment actius que les dones.
La violència de gènere és una lacra social que respon a unes estructures socials i uns constructes que interfereixen a la societat en codis, símbols, formes de conducta i, en suma, l’educació.
La violència de gènere té un objectiu clar: donar continuïtat al sistema patriarcal i supeditar a les dones, mantenint als homes com a subjectes privilegiats i a les dones a la immanència mitjançant violències invisibilitzades i implícites.
Per tot això, l’equip de JAPI estem molt compromeses amb el que creiem que esdevé clau per a l’erradicació de la violència masclista: l’educació feminista. La pedagogia crítica feminista no és cap tasca fàcil, sinó tot el contrari: lluitar des d’un posicionament no-adultistaaniracistaanticapacitistaantiLGTBI-fòbic amb joves quan tota la societat -famílies, amigues i amics, sèries, cançons, publicitat…- dictamina tot el contrari, és una feina constant i àrdua. L’aposta per una educació que inclogui a tothom i lluiti envers els mandats masculins hegemònics i aposti per d’altres més sans, menys opressors i permeti viure relacions i formes d’estimar-se sense control, dominació i gelosia opressora és clau per transformar la societat cap a un futur feminista. Concretament, el jovent és clau per transformar la societat, cap a un futur feminista.
Així, aquest 2023, hem treballat:
– “Si és abús, no és amor”: Un taller sobre la prevenció i detecció de casos de maltractament en relacions abusives a les relacions adolescents.
– “Sexualitats i plaers”: Un taller sobre les múltiples formes de sentir plaer i formes de viure la sexualitat contra el que dictamina el sistema cisheterosexual.
– Visita al CJAS: sortida al CJAS per conèixer un recurs públic al qual els i les joves poden acudir per dubtes, símptomes i malestars que presentin al voltant de la sexualitat.
Tot i així, som conscients que queda molta, molta feina per fer. Seguim treballant per una societat més feminista!