El passat 28 de juliol JAPI i Iguality van signar un acord per treballar junts per millorar l’accés a donar suport de salut mental per a persones en risc d’exclusió, mitjançant programes adaptats i culturalment sensibles.

Pel que fa a Iguality, es tracta d’una organització sense ànim de lucre que fa atenció a persones amb problemàtiques de la salut mental crient firmement en l’accessibilitat de l’ajuda, suport, acompanyament i atenció de la salut mental per a totes les persones, per la qual cosa ofereix serveis gratuïts de salut mental a persones i comunitats que s’enfronten a la marginació i la precarietat. 

La intenció, recau en la promoció de la inclusió i benestar del jovent amb el qual treballem, enfortint el lideratge comunitari i sensibilitzar a la societat envers els desafiaments que enfronten aquestes persones. Així, preveiem enfortir el lideratge comunitari, treball en xarxa i sensibilitzar a la societat en qüestions de salut i benestar. D’aquesta forma, JAPI es compromet amb Iguality per promoure el programa de salut mental de Iguality entre els seus beneficiaris, destacant els seus beneficis i disponibilitat de manera clara i accessible per a fomentar la participació activa de la comunitat en el programa.

La necessitat d’aquesta col·laboració ve donada com a conseqüència del malestar detectat amb el jovent que treballem, presentant diferents malestars que, sovint, per les seves condicions materials i econòmiques no poden permetre’s una atenció i acompanyament profesional per parlar sobre les diverses problemàtiques que els travessen, com, el dol migratori, xoc cultural, depressió, desmotivació, entre altres. 

Per a conèixer millor Iguality podeu visitar la seva web clicant aquí.